Doktor Elması Bir Kurtuluş ve Kuruluş Hikayesi pdf – Yandex indir

tarafından
19
Doktor Elması  Bir Kurtuluş ve Kuruluş Hikayesi pdf – Yandex indir

“İyi bir yazar olduğunu kanıtlamış, romanları okuyucu kitlesini bulmuş Serra Menekay, yine yapacağını yapmış ve sağlam tarihi arka planı, ayrıntılı araştırmacılığı, ustalıklı olay örgüsü ve sürükleyici diliyle tam da kendine yakışan bir eser daha ortaya koymuş. “Doktor Elması” Cumhuriyetimizin 100. yılına çok yakışan bir armağandır. Menekay’ı yürekten kutluyorum.”
ALEV ÇOŞKUN
 
“Her eserinde, geçmişimizin yaşanmışlıklarını ve günümüzün anlam arayışlarını harmanlayarak okuyucuya muhteşem bir hikâye örgüsü sunan Serra Menekay, “Doktor Elması” adlı eserinde de yine, okuyucuyu zamanda unutulmaz bir yolculuğa çıkarıyor. Tarihin uzak köşelerinde bırakarak unuttuğu kahramanlarına karşı vefa borcunu yeni nesiller adına, kalemiyle ödeyen Menekay bu defa hekim, asker, siyasetçi, devlet adamı, baba, eş ve halk adamı Doktor Mustafa Şevket Bey’le yakınlaştırıyor bizi. Her bir icraatını kurtuluşa, kuruluşa ve Cumhuriyet’e adeta bir cansuyu verir gibi gerçekleştiren Doktor Bey’e “Bengisu” (hayat suyu) soyadını lâyık gören Ödemiş halkına, bir asır önce ona sahip çıktıkları için minnettarız.
 
Bugün de Ödemişlilerin ve tüm ülke sevdalılarının aynı hassasiyetle, adımıza ödediği bedeller için bu kudretli isme sahip çıkmalarını beklemeliyiz. Bu konuda çok kıymetli bir adım atan Serra Menekay’a, Doktor Mustafa Şevket Bengisu’nun tarihe kazınmış adını bu denli güzel yazarak zihinlere ve kalplere daha da kalıcı bir biçimde nakşettiği ve edebiyat dünyasına armağan ettiği için teşekkürü borç bilirim.” PINAR AYHAN
 

Doktor Elması Bir Kurtuluş ve Kuruluş Hikayesi isimli 244 sayfadan oluşan kitap ; Serra Menekay tarafından yazılmış ve GALEATİ YAYINCILIK yayınevinin 28.09.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Doktor Elması Bir Kurtuluş ve Kuruluş Hikayesi pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.