Türkiye’de Sosyal Harcamalar Ve Yoksulluk İlişkisi pdf – Yandex indir

tarafından
265
Türkiye’de Sosyal Harcamalar Ve Yoksulluk İlişkisi pdf – Yandex indir

Yoksulluk, günümüzde tüm dünyada en önemli problemlerden biridir ve yoksulların kendi başlarına yoksulluktan kurtulmaları oldukça zordur. Yoksullukla mücadelede birçok kurum ve kuruluşun politika ve uygulamaları olmasına rağmen yoksullukla mücadelede devlet en önemli kurumdur. Sosyal refahın artırılmasına yönelik kamu politikaları ve bu politikaların uygulanmasına yönelik yapılan sosyal harcamalar yoksulluğun azaltılması veya ortadan kaldırılmasına doğrudan ve dolaylı etki etmektedir. Türkiye’deki ekonomik ve siyasal problemler sosyal politikanın gelişmesini ve sosyal refahın artmasına engel olmuştur. Sosyal politikanın önemli araçları olan eğitim, sağlık ve sosyal güvenlik hizmetlerinin yeterince sunulamaması başta yoksulluk olmak üzere birçok probleme sebep olmuştur. Türkiye’de 2003 sonrasında ise ekonomik ve siyasal olarak daha istikrarlı bir dönemin yaşanmaya başlaması ile birlikte sosyal politika amaçlarının gerçekleştirilmesine yönelik sosyal harcamaların miktarı artmıştır.
Bu çalışmanın temel amacı, Türkiye’de 12 bölge düzeyinde 2006-2021 dönemi içerisinde gerçekleşen sosyal harcamalar ile yoksulluk ilişkisinin tespit edilmesidir. Çalışmada yoksulluk göstergesi olarak %50 ve %60 yoksulluk oranı verileri ve sosyal harcamalar olarak sosyal güvenlik ve sosyal yardım, eğitim ve sağlık hizmetleri harcamaları kullanılmıştır. Sosyal harcamalar ile yoksulluk ilişkisi Görünürde İlişkisiz Regresyon yöntemi kullanılarak analiz edilmiştir.
 

Türkiye’de Sosyal Harcamalar Ve Yoksulluk İlişkisi isimli 302 sayfadan oluşan kitap ; Abdurrahman Keskin tarafından yazılmış ve BERİKAN YAYINEVİ yayınevinin 03.05.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Türkiye’de Sosyal Harcamalar Ve Yoksulluk İlişkisi pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.