Eski Çapkın Anlatıyor pdf – Yandex indir

tarafından
80
Eski Çapkın Anlatıyor pdf – Yandex indir

Eski Çapkın Anlatıyor, II. Abdülhamit döneminde yaşamış, farklı çevrelerden gelen erkeklerin dünyasını yine bir erkeğin anlatımıyla ele alıyor. Romanın kahramanı Tosun Bey, gençlik yıllarına ait çapkınlık maceralarını, av hikâyelerini, içki meclislerini, giyim kuşam merakını bütün ayrıntılarıyla betimler. Tosun Bey, Bakırköylü, Firdevs, Manyo ve Şöhret gibi kadınlarla yaşadığı gönül maceralarını adeta bir meddah havasıyla hikâye eder.
 
Sermet Muhtar’ın 1935’te, elli yaşına merdiven dayadığı sıralarda, gençlik yıllarını hatırlayarak kurguladığı bu roman, aradan bir asra yakın zaman geçtiği hâlde dil, üslup, konu, tema, espri anlayışı, bakış açısı, insana dair zaaflar gibi birçok yönüyle hâlâ değerini koruyor.
 
Sermet Muhtar, kelimelerinin gücüyle dönemini âdeta tekrar canlandırıyor. Şarkılar, mâniler, Rumca söyleyişler metni çok daha ilgi çekici ve akıcı hâle getiriyor.
 
 

Eski Çapkın Anlatıyor isimli 200 sayfadan oluşan kitap ; Sermet Muhtar Alus tarafından yazılmış ve KAPRA YAYINCILIK yayınevinin 18.11.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Eski Çapkın Anlatıyor pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.