Kur’an’a Bakışlar Kur’an-ı Kerim Tefsiri 4 Cilt (Turkuaz) pdf – Yandex indir

tarafından
15
Kur’an’a Bakışlar Kur’an-ı Kerim Tefsiri 4 Cilt (Turkuaz) pdf – Yandex indir

Zeyneb Gazâlî,Kur’ân’ı anlama ve yorumlamada kadın olarak biz de varız söylemini,yazdığı Kur’ân tefsiri ile ispat eden bir hanımdır. O, bir iman, ilim ve eylem kadını olarak yetkinliğini, iffetli kişiliğiyle olduğu kadar, zalimlere karşı verdiği kutlu direnişiyle/cihadıyla ve yazdığı Kur’ân tefsiriyle ortaya koyan bir hanımdır.
Bu tefsîrin alt yapısını Gazâlî’nin, ‘davet adamının halvet günleri’ diye nitelendirdiği hapishane yıllarında elinden hiç düşürmediği Kur’ân-ı Kerim’in satır aralarına yazdığı notlar oluşturmaktadır. Gazâlî, bu notları geliştirerek söz konusu tefsîrini kaleme almıştır. Gazâlî’nin bu tefsîri, çağdaş bir hanım tarafından kaleme alınmış olmakla sahasındakiender eserlerden biridir.
Gazâlî’ye göre, Kur’ân ayetlerini pratik hayata yansıtabilmek için öncelikle ‘İslam İnsanının yetişmesi’, ardından ‘İslam Ailesinin kurulması’, sonra da ‘İslam Toplumunun Oluşturulması’ kaçınılmazdır. İslâmî temel prensiplerin hayata geçirilebilmesi için ise, ‘Allah’ın indirdikleriyle hükmetmek’ ve ‘Allah yolunda cihad etmek’ şarttır. Bu konuda ayrıntılı ve canlı anlatımlar için Gazâlî’nin tefsiri, her seviyedeki her Müslüman için aile boyu okunmaya değer bir çalışmadır. Yüce Allah, yazarına rahmet etsin.
 

Kur’an’a Bakışlar Kur’an-ı Kerim Tefsiri 4 Cilt (Turkuaz) isimli 1900 sayfadan oluşan kitap ; Zeyneb Gazali tarafından yazılmış ve KİTAP DÜNYASI yayınevinin 17.01.2024 tarihinde yayımlanmıştır.

Kur’an’a Bakışlar Kur’an-ı Kerim Tefsiri 4 Cilt (Turkuaz) pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.