50 Soruda Erken Çocukluk Çağı Çürüğü ve Tedavi Yaklaşımları pdf – Yandex indir

tarafından
18
50 Soruda Erken Çocukluk Çağı Çürüğü ve Tedavi Yaklaşımları pdf – Yandex indir

Okul öncesi çocuklarda görülen erken çocukluk çağı çürükleri, ülkemizde ve dünyada önemli bir ağız ve diş sağlığı sorunudur.

Bu çürük tipi başlangıçta, sadece geceleri biberon, şekerli emzik ya da anne sütüyle emzirme kaynaklı olduğu düşünüldüğünden “biberon çürüğü”, “emzirme çürüğü” gibi isimlerle anılmıştır, ilerleyen zamanlarda bu etkenlerin olmadığı durumlarda da oluşabilmesi nedeniyle “erken çocukluk çağı çürüğü” olarak adlandırılmıştır.

Bebek ve çocukların hayat konforunu, genel sağlığını ve psikolojisini olumsuz etkileyen bu problem; estetik, fonksiyon ve konuşmada bozulmalara yol açabilmektedir. Süt dişlerinin erken yaşta çürümesi ya da kaybedilmesi sebebiyle, uzun süreli ve maliyetli tedaviler gerekebilmektedir. Sürekli dişlenmenin temellerinin atıldığı süt dişlenme, gelecekte sağlıklı ağız ve diş sağlığına sahip bir toplum yaratmak için dikkat edilmesi gereken en önemli dönemdir.

Çocuklarımızın ağız ve diş sağlığını korumak, onlara ve ailelerine doğru ağız bakımını öğretmek ve toplumumuzu bu konuda bilinçlendirmek amacıyla, Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 100. yılında bu kitabı sizlere armağan etmenin coşkusunu yaşıyoruz.
 

50 Soruda Erken Çocukluk Çağı Çürüğü ve Tedavi Yaklaşımları isimli 130 sayfadan oluşan kitap ; Kolektif tarafından yazılmış ve ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI yayınevinin 21.12.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

50 Soruda Erken Çocukluk Çağı Çürüğü ve Tedavi Yaklaşımları pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.