Türkler Türkmenler Yörükler Kökleri, Göçleri, Gelenekleri, Örf ve Adetleri pdf – Yandex indir

tarafından
24
Türkler Türkmenler Yörükler  Kökleri, Göçleri, Gelenekleri, Örf ve Adetleri pdf – Yandex indir

Bilinmektedir ki; dünya coğrafyasında pek az kavim, tarihin derinliklerinden günümüze kadar ırk özelliklerini koruyarak gelebilmiştir. Görülmüştür ki; düşmanından ebediyen kurtulmak isteyen devlet, onun halkını asimile etmeye çalışmıştır. Bir ırkı asimile etmenin en kolay ya da bilinen yolu dini inançları kullanmaktır. Her şeye rağmen Türklerin en büyük özelliklerinden birisi de -bazı mevzi örnekler hariç- asla asimile olmamasıdır.
Kendilerini asimile etmeye çalışanlara karşı, zaman içinde onları asilmile ederek intikamlarını almışlardır. Türklerin bu özelliğinin nedeni olarak, sağlam bir aile yapısı ve köklü geleneklere sahip olması gösterilir.
Türkmenlerin göç tarihini, örf ve adetlerini nasıl anlatacağımı düşünürken, aklıma kendi beldem Payallar geldi. Bu belde, kuruluşu sırasında ve daha sonra oluşan yapısı itibari ile 1980’li yıllara kadar, saf bir Yörük köyü idi. Örf, adet ve geleneklerini yüzyıllar önce olduğu gibi aynen koruyabilmişti. Bu fikir bana cazip geldi. Ben bu çalışmamda Türklerin göçlerini ve kültür tarihini anlatmaya çalıştım.
 

Türkler Türkmenler Yörükler Kökleri, Göçleri, Gelenekleri, Örf ve Adetleri isimli 268 sayfadan oluşan kitap ; Garip Görgülü tarafından yazılmış ve KAVİM YAYINCILIK yayınevinin 01.11.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Türkler Türkmenler Yörükler Kökleri, Göçleri, Gelenekleri, Örf ve Adetleri pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.