Medeniyetlerin Beşiği Fırfele pdf – Yandex indir

tarafından
265
Medeniyetlerin Beşiği Fırfele pdf – Yandex indir

Fırfele (Ulak), Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı bir köydür. Yaklaşık 15 asırlık bir geçmişe sahip Fırfele kadim bir coğrafya üzerine kuruludur. Birçok medeniyete beşiklik etmiştir. Birçok ırk, din, mezhep ve kültüre ev sahipliği yapmıştır. Birçok tarihi ve kültürel değeri ve yapıyı içinde barındırmaktadır. Fırfele ve civarındaki kilise, cami, mağara evleri, kaya mezarları, su sarnıçları dikkat çeken kültürel varlıklardır. Ayrıca gelenek ve görenekleriyle bölgede dikkat çeken yerleşim yerlerinden biridir.

Fırfele’de doğup büyüyen Mehmet Emin BOZKUŞ bu kitabında okurunu tarih içinde bir yolculuğa çıkarıyor. Fırfele’nin tarihini, tarihi ve kültürel mekânlarını, geleneklerini, göreneklerini, adetlerini, düğünlerini, bayramlarını, şenliklerini, Fırfele’deki etnik ve dini yaşantıyı, içinde yaşanmış birçok hikâyeyi akıcı bir üslupla anlatıyor…
 

Medeniyetlerin Beşiği Fırfele isimli 100 sayfadan oluşan kitap ; Mehmet Emin Bozkuş tarafından yazılmış ve HİCBİŞEY yayınevinin 10.05.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Medeniyetlerin Beşiği Fırfele pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.