Dergiciliğin Mavera’sı pdf – Yandex indir

tarafından
13
Dergiciliğin Mavera’sı pdf – Yandex indir

Türk öykücülüğüne ve düşünce dünyasına yeni fikirler ve boyutlar kazandırarak unutulmaz eserler veren Rasim Özdenören, öykü ve düşüncedeki istikrarlı ve güçlü konumuyla kendinden sonra gelen pek çok yazarı etkiledi. Türkçeyi doğru ve güzel kullanmadaki mahareti, insan ruhunun sırlarına vâkıf olması, gözlemciliği, ayrıntıları yakalamadaki ustalığı, dilde ve muhtevada yerli duruşu her kesimde kabul gördü. Öyküleri; özetlenemez oluşuyla, her defasında yeniyi ve yenilenmeyi yakalamasıyla dikkat çekti. Benliğimizi, bilincimizi tazeleyen, okuyucusunu tekraren kendine çağıran metinler ortaya koydu. Toplumdaki değişmeyi, yabancılaşmayı, uyumsuzluğu, modern çağın insanının dramını ve trajiğini sergilemedeki başarısıyla özgün bir yere sahip oldu. Bu özellikleriyle edebiyat ve düşün dünyamızın bilgesi olarak anıldı. Türk öykücülüğünün ve deneme yazarlığının gelmiş geçmiş en usta kalemlerinden biri olarak temayüz etti.
 
Söyleşiler serisinin ikinci kitabı Dergiciliğin Mavera’sı, Rasim Özdenören’in bazen kurucu bazen de yazar olarak karşımıza çıktığı Türk edebiyatının önemli dergilerine odaklanıyor. Bu kitapta Özdenören’in, dergicilik faaliyetlerinin geçmişi ve geleceği hakkındaki önemli fikirlerine; Mavera, Hece ve Edebiyat gibi birçok önemli derginin kuruluş ve işleyişine dair ilginç hikâyelere tanıklık edeceksiniz.
 

Dergiciliğin Mavera’sı isimli 248 sayfadan oluşan kitap ; Rasim Özdenören tarafından yazılmış ve İZ YAYINCILIK yayınevinin 29.01.2024 tarihinde yayımlanmıştır.

Dergiciliğin Mavera’sı pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.