Türkiye’nin Geleceği pdf – Yandex indir

tarafından
10
Türkiye’nin Geleceği pdf – Yandex indir

Hakikaten benim gördüğüm manzarayı gördükten sonra yapılacak şey, derhal bütün kuvvetimizi, bütün önemli vasıtalarımızı, bütün servet kaynaklarımızı –ki İstanbul’da toplanmıştı– bunların tamamını bir an önce Anadolu’ya atmak ve derhal hükümeti Anadolu’ya nakletmek, ateşkes hükümlerine aykırı yapılan en ufak bir harekete karşı derhal kuvvet kullanmak gerekiyordu. Ve ben onu yapmak istiyordum.
 
Mustafa Kemal Atatürk’ün, 2 Şubat 1923’te İzmir’de yaptığı bu konuşma, nutuktan çok bir liderin halkıyla sohbeti olarak okunabilir. İzmir’in kurtuluşundan kısa bir süre sonra yapılan bu toplantıda Atatürk, farklı kesimlerden insanlara hayalindeki Türkiye’yi anlatır, eğitimden kadın haklarına, dinden askeriyeye çeşitli konulardaki düşüncelerini halkla paylaşır.
İzmir konuşması, büyük badireler atlatmış bir halkın lideriyle samimi ilişkisini, liderin halkına hesap verebilirliğini göstermesi açısından da önemli bir belge.
 
#yüzüncüyıl #cumhuriyet #millimücadele #izmir #halkaydınlanması
 

Türkiye’nin Geleceği isimli 104 sayfadan oluşan kitap ; Mustafa Kemal Atatürk tarafından yazılmış ve CAN YAYINLARI yayınevinin 22.01.2024 tarihinde yayımlanmıştır.

Türkiye’nin Geleceği pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.