Hasret Gülleri pdf – Yandex indir

tarafından
15
Hasret Gülleri  pdf – Yandex indir

“İnsan öze dönmeyince,
Bir kalp, köze dönmez imiş.
Kalp ki, gönüllerin evi;
Dil, Hakk’tan gayri demez imiş.”

(Hak söyler)

Çok sevdiğim ve her haliyle örnek alınacak bir değerli zât olarak Abdurrahim Hoca’mın yazdığı “Ben Bir Öğretmenim”, “İbret Alsana” ve “Damlalar” isimli eserlerinden de anlaşılacağı gibi, gönül dağarcığından damlayan sözleri, dizelere dönüşerek köze dönmüş yürekleri nasıl ferahlattığını okurlarına hissettiriyor.

Hasret Gülleri, isimli eseriyle yazarımız:

“Minareler ezansız/Mihrabımız imamsız/Şu neslimiz imansız/Kalmasın hiç ya Rabbi!” diyerek içten bir dua ile karşılıyor okurlarını. Sonra, hayat ile ukba arasında bir hatırlatma yapıyor “Duraklar” isimli şiiriyle.

“Hayat yollarında ömür bitiyor/Sen plan yaparken ecel ne diyor?” hakikatini haykırıyor okurlarına ve onları biricik ölüm hakikatiyle yüzleştiriyor.

“Ezanlarım Susmasın” şiiriyle de, ezan, bayrak, vatan gibi ulvi değerlerimizi veciz ifadelerle dizeleştiriyor.

“Evet canım kardeşim, ne yazık durum böyle/Zalim istiyor diye, ezan sussun mu söyle?”

Ve devamında inanç ve kararlılık alternatifi sunuyor, çıkış yolunu gösteriyor.

“Elbette susmayacak, gür sesinle okudun/Kalplere nakış nakış ezan aşkı dokudun.”

Son asrın vebası olarak tüm insanlığı sarsan Corona virüsünün, tüm dünyayı ve de İslâm düşmanı batıyı nasıl terbiye ettiğinden bahisle diyor ki:

“Biz okutamadık ama bak okuttu Korona/Ezan arşa yükseliyor şimdi tüm Avrupa’da.”

Kitabın sonlarına doğru maneviyat dünyamızın en yüksek ufku olmuş şahsiyetlerden Fatih Sultan Mehmet Han Hazretlerinden bahsediyor ve gönül dağarcığımızı zenginleştirmede zirveye çıkartıyor:

“Fatih’in nesliyiz biz… Dünya tanıyor bizi/İslâm, mührünü vurmuşuz… Silinmez asla izi”

Tek kelimeyle seçilmiş muhteşem konular, kâğıda dökülmüş veciz dizeler.

Özellikle, geleceğimizin teminatı olan sevgili gençlerimizin ve çocuklarımızın istifadesine sunulmuş yazın kavurucu sıcağında içilecek buz gibi bir limonata serinliğinde olup, akıcı üslupla, ilham ve ders veren bu değerli eseri nedeniyle Abdurrahim hocamızı tebrik ediyor; yeni eserleriyle biz okurlarını buluşturmasını umut ediyor, sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

Bekir Sami Ünsal (HAKSÖYLER)
Eczacı-Şair
 

Hasret Gülleri isimli 222 sayfadan oluşan kitap ; Rahim Tütüncü tarafından yazılmış ve KİTAPYURDU DOĞRUDAN YAYINCILIK (KDY) yayınevinin 23.10.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Hasret Gülleri pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.