Cumhuriyet’in Yüzüncü Yılında Türkiye’nin Ekonomik, Sosyal ve Siyasi Yapısı Üzerine İncelemeler pdf – Yandex indir

tarafından
5
Cumhuriyet’in Yüzüncü Yılında Türkiye’nin Ekonomik, Sosyal ve Siyasi Yapısı Üzerine İncelemeler pdf – Yandex indir

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını kutladığımız 2023 yılında Türkiye’nin yüz yıllık yakın dönem tarihine ışık tutmanın bu topraklarda yetişmiş bilim insanları olarak bir vefa borcu olduğu düşüncesinden hareketle Cumhuriyet’in Yüzüncü Yılında Türkiye’nin Ekonomik, Sosyal ve Siyasi Yapısı Üzerine İncelemeler isimli kitabımızı kaleme almaya karar verdik. Ülkemizin güzide üniversitelerinde farklı disiplinlerde ilmî çalışmalarını sürdüren çok sayıda bilim insanının katkıları ile hayat bulan bu değerli eserde, Türkiye’nin yüz yıllık ekonomik, sosyal ve siyasi serencamı interdisipliner bir bakış açısı ile ele alınmaya çalışılmıştır. Bu çerçevede yüz yıllık tarihimizde uygulanan para ve maliye politikaları, dış ticaret, istihdam, savunma sanayisi, tarım, turizm ve kentleşme politikaları yanında yoksulluk ve eğitim politikaları gibi sosyal politikalarının derinlemesine analiz edilmiştir. Ayrıca Türkiye’nin kuruluşundan bu yana yaşanan siyasi olaylar ve bunların ülkenin ekonomik ve sosyal hayatına yansımaları da ayrıntılı olarak incelenmiştir. Literatüre önemli bir katkı yapacağını ümit ettiğimiz bu değerli eserin okuyuculara da bilgi aktarımı yanında farklı bir bakış açısı da katacağını ümit ediyoruz.
 

Cumhuriyet’in Yüzüncü Yılında Türkiye’nin Ekonomik, Sosyal ve Siyasi Yapısı Üzerine İncelemeler isimli 896 sayfadan oluşan kitap ; Kolektif tarafından yazılmış ve NOBEL BİLİMSEL yayınevinin 05.03.2024 tarihinde yayımlanmıştır.

Cumhuriyet’in Yüzüncü Yılında Türkiye’nin Ekonomik, Sosyal ve Siyasi Yapısı Üzerine İncelemeler pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.