Evlilik Öncesi Psikolojik Danışma ve Güncel Konular pdf – Yandex indir

tarafından
20
Evlilik Öncesi Psikolojik Danışma ve Güncel Konular pdf – Yandex indir

Evlilik öncesi psikolojik danışma, birinci basamak koruyucu-önleyici bir hizmet olarak değerlendirilmektedir. Evlilik öncesi, çiftler, kendi aralarında sorunlar yaşamadan önce yardım almak, birbirlerini yeterince tanımak ve evlilikleriyle ilgili isabetli kararlar vermek amacıyla bir psikolojik danışmana giderler. Bu nedenle, evlenmeden önce çiftlere ilişkilerini geliştirme ve güçlendirmeleri amacıyla psikolojik danışma hizmeti sunulur.

Evlilik Öncesi ve Psikolojik Danışma: Güncel Konular isimli kitap, çeşitli ihtiyaçları karşılamak amacıyla yazılmıştır. İlk olarak, bu kitap üniversitelerde ilgili derslerde kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Evlilik öncesi psikolojik danışma alanına olan ilgi giderek artmaktadır, ve bu kitap bu derslerin müfredatında ders kitabı olarak kullanılabilir. İkinci olarak, ülkemizde bu konudaki birikmiş bilgiye vurgu yapma ve güçlendirme ihtiyacı bulunmaktadır. Üçüncü olarak ise evlilik öncesi psikolojik danışma konularının tümünü bir kitapta toplamak zordur. Bu nedenle gerek öğrenciler, gerek akademisyenler ve gerekse alan çalışanları bu kitapta farklı konularda buluşabilir ve bu kitaptan yararlanabilirler.

Evlilik Öncesi Psikolojik Danışma ve Güncel Konular isimli bu kitapta, beş yazar tarafından yazılmış on bölüm bulunmaktadır. Kitabın yazarları, özellikle kendi bölümlerinde özel akademik çalışmalara sahip kişilerdir. Yazarlar, evlilik öncesi psikolojik danışma konusunda teorik olarak donanımlı ve evlilik öncesi çiftlerle uygulama düzeyinde çalışmış ve çalışmalarını sürdürmekte olan kimselerdir.

Kitabın; yukarıdaki ihtiyaçların karşılanmasına böylece daha sağlıklı, istikrarlı evliliklerin kurulmasına, eğitim sistemimizin gelişmesine, evlilik öncesi psikolojik danışma alanının ülkemizde de gelişmesine katkı sağlayacağı değerlendirilmektedir.
 

Evlilik Öncesi Psikolojik Danışma ve Güncel Konular isimli 230 sayfadan oluşan kitap ; Kolektif tarafından yazılmış ve NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK yayınevinin 03.11.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Evlilik Öncesi Psikolojik Danışma ve Güncel Konular pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.