Dipsiz Sokak pdf – Yandex indir

tarafından
56
Dipsiz Sokak pdf – Yandex indir

Zamanların da uzaklığı vardır. Mesele sadece mesafelerde değildir. Mesafeler sadece birkaç rakamdan ibarettir. Ama zamanların uzaklığının ne rakamı ne de telafisi vardır. Rakamı olan şeyler bana her zaman daha kolay gelmiştir. Çünkü ortada bir rakam varsa o rakamın elbette ki bir çözümü vardır. Çözümü olmayan şeyler korkunçtur. Sürekli bir kara deliğin içerisinde ilerliyor gibi hissedersiniz. Ama size kötü bir haberim var. Bir kere kara deliğe girerseniz artık o kara deliğin parçası olursunuz. Bu yüzden rakamlar iyidir.
Fakat hayatın rakamları yoktur. Çünkü hayat söylenen ilk ve son sözdür. Sözler tehlikelidir. Birine aitse sözler, silahtır. Ama sözler sizi bu denli korkutmasın. En zararlı şeyler hep çözümün kilit noktasıdır. Mesela iyileşmek için önce hasta olmak zorundasınız. İyi olmak için kötülüğü görmek zorundasınız. Başarıyı görmek için başarısızlığı tatmak zorundasınız. Yemeğin tadına ulaşmak için bile açlığı bilmelisiniz. Özgürlük için esaret yaşamak şarttır. Güneşi görmek için geceyi geçirmelisin.
Bazen geceler geçmez gibi gelir insana ama her şey geçer. En geçmez dediğin şeyler geçer. İlk önce saatler geçer sonra günler geçer, haftalar aylar derken yıllar geçer bir bakmışsın. En olmaz dediğin şeyler olur. En korktuğun şeyler cesaretin olur. Bazense düşler kâbus olur. Ne olduğunu, ne zaman olduğunu anlayamazsın ama olur işte. Bazen olmamasını dilersin ama olur. Yıllarca hesaplarsın, beklersin, planını yaparsın, sonra hesabın şaşar, düzene düşersin. Sen düzene ait olursun. “Ve zamanla kaybolursun.”
 

Dipsiz Sokak isimli 208 sayfadan oluşan kitap ; Ruveyda Tulmaç tarafından yazılmış ve SİMER YAYINEVİ yayınevinin 09.05.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Dipsiz Sokak pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.