Devrimin ve Karşı Devrimin Yüz Yılı (Kutulu Takım) pdf – Yandex indir

tarafından
35
Devrimin ve Karşı Devrimin Yüz Yılı (Kutulu Takım) pdf – Yandex indir

Devrimin ve Karşı Devrimin Yüz Yılı -1
Bu kitap iki değerli yazarımızın yıllarca süren çalışmaları sonunda ortaya çıktı. Prof. Emre Kongar ve Zülâl Kalkandelen 19 Mayıs 1919  ile 31 Aralık 2019 arasındaki “Türkiye Cumhuriyeti Devrimi”nin yüz yıllık tarihini önce Türkçe ve İngilizce kaynaklardan ve gazete arşivlerinden analitik bir biçimde satır satır incelediler.
Üç ciltlik dizinin bu birinci cildi, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhuriyet Devrimi”ni gerçekleştirmek için çıktığı “Bağımsızlık Savaşı Yolculuğu”nun tarihi olan 19 Mayıs 1919 ile başlatıldı.“Savaş” ve “Devrim” atılımları, “Tepkilerle” birlikte, “Askeri Karşı Devrim Darbelerinin” başlangıç tarihi olan 12 Mart 1971’e kadar ele alındı.
Devrimin ve Karşı Devrimin Yüz Yılı -2
Devrimin ve Karşı Devrim’in 100 Yılı çalışmasının bu ikinci cildi, emperyalist güçlerle içerideki sağcı/gerici güçlerin işbirliğiyle yapılan “Karşı Devrim Darbeleri”ni ve bunların yıkıcı etkilerini anlatan bölümlerden oluşuyor. Bu cilt, “Karşı Devrim Darbeleri”ni görünür hale getiren 12 Mart askeri müdahalesiyle başlatıldı.1961 Anayasası’nı tümüyle yürürlükten kaldırarak Siyasal İslam’ı iktidara taşıyan yapıyı sağlamlaştıran 12 Eylül askeri darbesiyle sürdürüldü ve AKP’nin iktidar olduğu tarihe kadar gelindi. 
Bu ciltte, günlük olayların art arda dizilimi sırasında gözden kaçırılabilecek olan bazı önemli olay zincirleri, ana metnin sonunda ekler olarak, ayrı listelerle sunuluyor. 1970’lerden sonraki gazeteci cinayetleri, Ermeni terör örgütlerinin saldırıları ve 1961 Anayasası’nın özgürlükçü yapısını dışlayarak Türkiye’yi sağ yapılanmaya göre ayarlamak isteyenlerin kışkırttığı siyasal cinayetler toplu halde gösteriliyor.
Şimdiye kadar pek yapılmamış olan böyle listeleri okurlara ek olarak sunan bu kitabın, ilk ciltle birlikte, Devrimi ve Karşı Devrimi diyalektik yaklaşımla irdeleyen dizinin temel bir referans kitabı olma özelliğine katkıda bulunacağına inanıyoruz.
Devrimin ve Karşı Devrimin Yüz Yılı -3
Devrimin ve Karşı Devrim’in 100 Yılı çalışmasının bu üçüncü cildi adından da anlaşılacağı üzere, “Karşı Devrim Yanılsaması” ana çizgisi üzerinde meydana gelen olaylardan oluşuyor. Bu ciltteki olaylar dikkatle okunduğunda, Demokratik Temel Hak ve Özgürlüklerin, Demokratik Rejimi yok etmek için iktidar tarafından nasıl yavaş yavaş ve sistematik olarak, özellikle de yargı erki aracılığıyla ve tartışmalı koşullarda yapılan halkoylamalarıyla kullanıldığı görülecektir.
İktidarın ilk dönemini Ahmet Necdet Sezer’in Cumhurbaşkanlığı süresinin bitişine tarihledik. Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı ile başlayan ikinci dönemi ise yargının siyasal iktidarın etkisine açık hale getirildiği 12 Eylül 2010 Halkoylaması ile sınırladık. Üçüncü dönemi de Gezi Direnişi ile bitirdik, çünkü bu tarihten sonra artık “Hiçbir şey eskisi gibi olmadı”. Dördüncü dönem, 16 Nisan 2017 Halkoylaması ile Anayasa’nın “Şahsım Devleti Rejimi”nin kuruluşu tarihinde sona erdi. Beşinci dönemi “Şahsım Devleti Rejimi”nin 2019’daki serüveni ile bitirdik.
Bu ciltte 100 yılın bir genel değerlendirmesini yaptık ve ek olarak depremin yıkıcı etkilerinin gerisinde yatan imar afları dizinini de okurlarımızın dikkatine sunduk. 
 

Devrimin ve Karşı Devrimin Yüz Yılı (Kutulu Takım) isimli 1104 sayfadan oluşan kitap ; Emre Kongar tarafından yazılmış ve REMZİ KİTABEVİ yayınevinin 19.04.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Devrimin ve Karşı Devrimin Yüz Yılı (Kutulu Takım) pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.