Antik Çağ Serisi – 2 Arda Antik Çağ’da Platon’un Mağarası pdf – Yandex indir

tarafından
11
Antik Çağ Serisi – 2  Arda Antik Çağ’da Platon’un Mağarası pdf – Yandex indir

Platon’un mağarası gelmiş geçmiş en etkili metaforlardan biridir. Gerçeği ve gerçeğin insan zihnindeki yansımasını bu kadar derinlikli ve estetik ele alan başka felsefi ifade bulmak zordur.
 
Meltem Ulu, çocukların ve gençlerin elinden tutup kahramanımız Arda ile birlikte onları Antik Çağ’a götürüyor. Bu, kıymetli bir zamanda yolculuk çünkü düşünme eyleminin başladığı yere gitmek çocukların ve gençlerin felsefeyle ilgilenmesini sağlıyor. Böylece bu kitap, eğlenceli ve sürprizlerle dolu bir maceraya dönüşüyor. 
Meltem Ulu’nun akıcı metni ve deneyimli yazarlığı; kitabı bir çırpıda okuyan, güler yüzlü çocuk ve gençlerle birleşince ortaya işte böyle bir şölen çıkıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
Meltem Ulu
1975 yılında İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünden mezun oldu. Kısa bir dönem reklam sektöründe çalıştıktan sonra Yeditepe Universitesi Sosyal Antropoloji Bölümünde doktora eğitimimi tamamladı. Doktora eğitimi surecinde İngiltere’ye, Kent Üniversitesine ziyaretçi araştırmacı olarak gitti. Tezi, Kitap Yayınevi etiketiyle Değişen İstanbul’un Tanıkları: Düğün ve Aile Fotoğrafları adıyla yayımlandı. Oğlu Arda’nın doğumu ile birlikte yine biyografi, göç gibi antropoloji alanıyla ilişkili çocuk kitapları yazmaya başladı. Osman Hamdi Bey, Halikarnas Balıkçısı, Ara Güler ile Fotoğrafın Sihirli Dünyasına Yolculuk Pötikare Yayınları; Koca Kabuklu Küçük Salyangoz Dinozor Çocuk, İstanbul’un Balıkları ise Yeni İnsan Yayınevi ile küçük okuyucuları ile buluştu. Acıbadem Üniversitesinde, Sosyoloji Bölümüne bağlı Uygarlık Tarihi, Kültürel Hafıza ve Görsel Sosyoloji gibi temel ve Seçmeli dersler veriyor.
Kısa zaman içerisinde Bodrum için yürüttüğü Sözlü Tarih Projesi, Bodrum Deniz Müzesi Yayınları etiketiyle okuyucusuyla buluşacak. Bundan sonraki hayatını da çocuklar için yazmaya devam ederek; yetişkinler için ise iyi bir “biyograf” olabilmek için çalışarak, yazarak geçirmek istiyor.
 

Antik Çağ Serisi – 2 Arda Antik Çağ’da Platon’un Mağarası isimli 80 sayfadan oluşan kitap ; Meltem Ulu tarafından yazılmış ve YENİ İNSAN YAYINEVİ yayınevinin 24.11.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Antik Çağ Serisi – 2 Arda Antik Çağ’da Platon’un Mağarası pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.