Evreni Kurmak Doğa Yasalarının Kökenleri pdf – Yandex indir

tarafından
12
Evreni Kurmak  Doğa Yasalarının Kökenleri pdf – Yandex indir

Evrenin olağanüstü karmaşıklığı, onun şeklini, ölçeğini ve yoğunluğunu belirleyen birkaç temel yasadan ve bir avuç temel sabitten kaynaklanır. Derinliklerinde yalın, zarif ve güzel olan bir yapıya sahiptir. Bu yasalar ve bu sabitler nereden gelir? Ayrıca bu yasalar neden matematik dilinde ifade edildiğinde böylesine verimlidir?
Peter Atkins’in, Evreni yasalarıyla ve sabitleriyle donatmanın en az çaba gerektiren yolunu değerlendirdiği ve enerjinin korunumu, elektromanyetizma, klasik mekanik ile kuantum mekaniği ve termodinamiğin kökenlerini araştırıp tüm bu yasaların derinlerde yatan simetrilerden nasıl kaynaklandığını gösterdiği bu yapıtı, fiziğin temellerinde bulunan fikirlerin kısa ancak son derece kapsamlı bir anlatımını oluşturuyor. Atkins, her zamanki zekâsı, bilgisi ile kısa ve öz anlatımıyla doğa yasalarının elde edilmesi için ne kadar az şeye gerek olduğunu, hatta belki de hiçbir şeye gerek olmadığını gözler önüne seriyor.
 

Evreni Kurmak Doğa Yasalarının Kökenleri isimli 160 sayfadan oluşan kitap ; Peter Atkins tarafından yazılmış ve GİNKO BİLİM yayınevinin 24.11.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Evreni Kurmak Doğa Yasalarının Kökenleri pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.