Dijital Politik Propaganda pdf – Yandex indir

tarafından
11
Dijital Politik Propaganda pdf – Yandex indir

Son yıllarda, teknolojide meydana gelen gelişmeler, birçok alanı olduğu gibi siyasal propagandayı da etkilemiştir. 2000’li yıllarda, Web 2.0’ın ortaya çıkması, sosyal medyanın, geleneksel medyanın yanında politik propaganda aracı olarak kullanılmasını da beraberinde getirmiştir. Seçmen ve siyasi aktörleri, ortak bir paydada buluşturan sosyal medya mecraları, seçim dönemlerinde daha sık kullanılsa da seçimden sonra da seçmenin ve siyasi aktörlerin birbirleriyle iletişim kurmasını sağlayan önemli bir araç olmuştur. Sosyal medya kullanıcı sayısının, gün geçtikçe artmasıyla da ilişkili olarak iktidara talip olan siyasal aktörlerin, dijital politik propagandayı göz ardı etmesi söz konusu değildir.
Bu çalışmada; sosyal medyanın siyasal seçim kampanyalarında kullanımının tarihçesi, Türkiye’den ve dünyadan örneklerle ele alınmış, siyasal iletişimcilere, dijital siyasal propaganda stratejilerini oluştururken kılavuzluk etmek ve dijital seçim kampanyalarının hedef kitlesi olan seçmenlerin, kendilerine iletilen mesajlara karşı daha bilinçli olmalarını sağlamak amaçlanmıştır.
 

Dijital Politik Propaganda isimli 158 sayfadan oluşan kitap ; Emine Kaplan tarafından yazılmış ve NOBEL BİLİMSEL yayınevinin 20.09.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Dijital Politik Propaganda pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.