Terörizm Fatsa’da Terör pdf – Yandex indir

tarafından
14
Terörizm  Fatsa’da Terör pdf – Yandex indir

Bu çalışmanın amacı siyaset bilimi çerçevesinde terörizm üzerinde teorik ve ampirik bir inceleme denemesinde bulunmaktır. Böylece terörizm kavramına ve tarihî gelişmesine ışık tutmakta; terörizmin geçmişle olan bağlantısını, geleceğe yönelik eğilimlerini ortaya çıkarmaktadır.
 
Kitap, aynı zamanda 12 Eylül 1980 öncesinde genel olarak Türkiye, özel olarak Fatsa’da yaşanan terörü ele almaktadır. Türkiye’deki terör tarihinde Fatsa’nın yerini ve Fatsa’da terörü gerçekleştiren Devrimci Yol örgütünün kaynaklandığı THKP-C ile aynı dönemin diğer terör örgütlerini tahlil etmektedir.
 
Çalışmanın özgün tarafı, yazarın bölge sakinleri, mülkî ve mahallî idareciler, gazeteciler ve ilgili davaya bakan hâkimlerle; terör eylemlerini yapan örgüte ve yakın örgütlere bağlı eski teröristlerle derin mülâkatlar yaparak Fatsa’daki terörü açıklamakta tarafların görüş, teşhis ve tespitlerini dikkate almasıdır.
 
Terörizm: Fatsa’da Terör, Türkiye’de terörün sebepleri, kaynakları ve özellikleri incelenirken, önce terörü gerçekleştiren örgütleri analizle işe başlamak, sonra toplumsal ve ekonomik sorunlara, mahallî ve konjonktürel özelliklere doğru gitmek şeklinde bir yol haritası sunmaktadır.
 

Terörizm Fatsa’da Terör isimli 355 sayfadan oluşan kitap ; Atilla Yayla tarafından yazılmış ve LİBERTE YAYINLARI yayınevinin 07.11.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Terörizm Fatsa’da Terör pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.